nieuws

 

 

Op zoek naar dat speciale cadeau? Je vindt het in onze winkel.

 

Wist je dat wij ook kerstpakketten samenstellen? Een bijzonder kerstpakket waar al je werknemers blij mee zijn. 

 

Een jaarlijks samenzijn met onze vrijwilligers op woensdag 13 april 2022 was het moment om twee goede- doelenorganisaties heel blij te maken. Dankzij jouw aankopen in onze winkel en in onze dependance in Kerkgebouw De Ark en natuurlijk ook door de inzet van onze vrijwilligers, bestuur, konden wij weer giften overhandigen aan organisaties met projecten in ontwikkelingslanden. Na een zeer overwogen selectie kozen wij voor Solar Cooking KoZon en Madat Nepal. Op deze foto ontvangt Caspar Baltussen van Solar Cooking - links te zien - een cheque van 1500 euro van onze voorzitter Jan de Bruijn [bron: foto in HCNieuws van Trudy Witteman]. Helaas kon Madat Nepal door omstandigheden hierbij niet aanwezig zijn en hebben zij op een ander moment dit bedrag ontvangen.

Madat Nepal is een stichting die op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg meervoudig gehandicapten en hun familieleden in Nepal ondersteunt. Wil je meer info, neem een kijkje op hun website.

Solar Cooking KoZon: Wereldwijd koken meer dan 2 miljard mensen nog op hout of houtskool. Een inefficiënte manier van koken die bovendien ongezond is en slecht voor het milieu. De Stichting Solar Cooking heeft als missie het gebruik van hout en houtskool als brandstof om te koken te verminderen door het geïntegreerd zonnekoken en daardoor ook te zorgen voor het gebruik van schone energie tegen de laagst mogelijke kosten. De zon dus als warmtebron voor het koken in zetten. Voor meer info neem een kijkje op hun website.


Voor elke gelegenheid een geschikt cadeau

Je staat versteld van ons aanbod van

bijzondere fairtrade artikelen:  om cadeau
te geven maar ook voor jezelf vind je

zeker een apart cadeau.

 


Palmwax kaarsen

Bij het maken van de Palm Wax kaarsen gaat het om duurzaamheid voor mens, dier en milieu. Het motto bij het Fair Trade bedrijf in Indonesië is: des te meer handen er kunnen werken, des te meer families onderhouden kunnen worden. Meer handen, meer blije families. Bij de productie van de kaarsen werken vooral vrouwen. Sukarmi is een van hen en maakt al een aantal jaar met veel plezier kaarsen. Haar man werkt als boer in Oost Java Indonesië. Dat is een onzeker bestaan. Door het maken van kaarsen is haar gezin niet meer afhankelijk van wat het land opbrengt. Sukarmi kan haar gezin voorzien van een stabiel inkomen en dit geeft haar een gevoel van erkenning en empowerment. S

 

Sukarmi is een van de vele vrouwen die betrokken is bij het maken van de kaarsen. Door de vaardigheden die zij leren en het eerlijke loon dat zij ontvangen is er stabiliteit gekomen in de gemeenschap.

 

De goede arbeidsomstandigheden en eerlijke beloning voor de medewerkers maken het een echt fair trade bedrijf. In een lichte en luchtige hal wordt de palmolie omgevormd tot prachtige kaarsen. Dat gebeurt in mallen die een voor een met de hand worden gevuld. Na het stollen worden de kaarsen uit de mal verwijderd en stuk voor stuk afgewerkt en ingepakt.

 


Donaties goede doelen 2019

Zaterdag 12 oktober was er een klein feestje in onze mooie kiosk. We waren blij dat we ook dit jaar cheques konden uitreiken op basis van de omzetresultaten van de fairtrade producten. Voorzitter Jan de Bruijn reikte donaties van 1500 euro uit aan bestuursleden van:

  • -Grannies2grannies, een Nederlands-Oegandees samenwerkingsproject, waarbij grootmoeders uit Nederland ondersteuning geven aan grootmoeders in Oeganda bij de huisvesting van hun (verweesde) kleinkinderen.
  • Marina Visschedijk voor een kleinschalig project van bedoeïenen in de Sinaïwoestijn. Via kameelreizen in de woestijn verwerven enkele families hun inkomen. Marina: ´Met dit geld zijn we heel blij, omdat het ingezet kan worden voor extra scholing voor de kinderen, zodat deze achterstandsgroep naar een hoger niveau kan worden getild´.
  • Een derde cheque van 1500 euro reikten wij 2 dagen eerder in Culemborg aan José Verweij van Gone Arty, één van onze leveranciers. Met dit geld kunnen zij een vernieuwde werkplaats voor de Ravinale organisatie in Madagaskar maken.

Wat de projecten gemeen hebben werd mooi verwoord door José: de kleinschaligheid van de projecten is een waarborg voor een goede besteding. Je doet het voor en met mensen die je zelf in de ogen kijkt`.


Heerlijke nieuwe Limited editions tony's chocolonely

Deze Tony's zijn wel heel bijzonder EN ze zijn alleen in de wereldwinkel te koop. Kom snel langs voor deze repen met een kruidig karakter. Voor welke ga jij?
Een melk reep honeycomb tijm. Of de witte reep met kurkuma chai kokos. Er is ook puur chili fudge roze peper. Ben jij crazy about chocolate? Koop ze allemaal en steun Tony's Chocolonely 100% slaafvrije chocolade.


Verhaal achter een eerlijk product

Een bijzondere organisatie in Nepal maakt deze kleurrijke tasjes met biologische thee. Hun belangrijkste doel is ex-lepra patiënten te genezen en aan baan te helpen. Maar ook wordt er zorg gegeven aan mensen met een ernstige handicap. Wist je dat mensen met lepra vaak worden verstoten door familie, door gezonde mensen worden gemeden en worden veroordeeld tot een leven als bedelaar? Via een zelf gebouwde revalidatiewerkplaats probeert de organisatie ervoor te zorgen dat deze mensen weer een normaal leven kunnen opbouwen. TiP: deze tasjes zijn ook los te koop, handig om je paspoort in te doen.