nieuws

werelds feestje in onze winkel

Het was heel gezellig in onze winkel op zaterdagmiddag 23 september. Wij hadden alle klanten, onze medewerkers en drie kleine organisaties in ontwikkelingssamenwerking uitgenodigd. Alle klanten ontvingen op deze zaterdag 10% korting op alle producten (behalve op food en wijn).

Wat fijn om de drie organisaties te verrassen met een donatie van maar liefst 1500 euro! Zeer blij en verrast namen Partners Pays-Dogon Mali,  Groentetuinen van Zienzele, Zimbabwe (via fairtrade leverancier Gone Arty) en NUFOBO-organisatie in Oeganda deze cheque in ontvangst. Zij zetten dit bedrag in bij partnerprojecten in Mali, Zimbabwe en Oeganda.


Voorzitter van de Wereldwinkel Hoofddorp Jan de Bruijn gaf complimenten aan de 3 organisaties voor hun praktische werk. Hij bedankte ook de vele vrijwilligers van onze wereldwinkel:
"Door jullie inzet blijven onze kosten laag, waardoor we elk jaar in staat zijn iets extra's te doen op het gebied van

fairtrade en ontwikkelings-samenwerking". 
Natuurlijk ook veel dank aan al onze klanten waardoor wij dit belangrijke werk kunnen blijven doen.

 Hieronder lees je meer info over de goede doelen zelf. 


Nieuwe collectie in onze winkel. Een gewaagd ontworpen servies, handgemaakt uit Zuid-Afrika. Wil je wat meer weten, kijk op  http://siyabonga.eu/producten


wereldse beeldjes

Deze prachtige polystone beeldjes kun je in onze winkel al kopen in de prijsklasse van € 5 t/m € 27 euro. In 1998 begon een jongeman in Thailand met een vriend met het maken hiervan. Hij was opgegroeid in een zeer arme familie. Inmiddels biedt hij door zijn bedrijf al werk aan 20 mensen. Vrouwen krijgen de mogelijkheid om tijdens schooltijden te werken. Zo kunnen zij daarna thuis zijn voor hun kinderen. Meer informatie over deze beeldjes zie je via de Wereldwinkel Eindhoven op deze link.  

choppers in onze winkel

Een familiebedrijf uit Thailand maakt deze fantastische houten exemplaren. Een leuk cadeau vanaf € 14, 25 t/m € 27,50. De makers zijn echte vakmensen en kunstenaars. Wist je dat Thailand strikte regels voor het kappen van hout heeft? Dit mag alleen worden gedaan op overheid-beheerd bos. Acacia- en bamboehout zijn houtsoorten die de families gebruiken voor het handwerk. Deze behoren tot de 10 snelst groeiende bomen in de wereld. 


 

 

Op zoek naar dat speciale cadeau? Je vindt het in onze winkel.

 

Wist je dat wij ook kerstpakketten samenstellen? Een bijzonder kerstpakket waar al je werknemers blij mee zijn. 

 


voor elke gelegenheid een geschikt cadeau

Je staat versteld van ons aanbod van

bijzondere fairtrade artikelen:  om cadeau
te geven maar ook voor jezelf vind je

zeker een apart cadeau.

 


Palmwax kaarsen

Bij het maken van de Palm Wax kaarsen gaat het om duurzaamheid voor mens, dier en milieu. Het motto bij het Fair Trade bedrijf in Indonesië is: des te meer handen er kunnen werken, des te meer families onderhouden kunnen worden. Meer handen, meer blije families. Bij de productie van de kaarsen werken vooral vrouwen. Sukarmi is een van hen en maakt al een aantal jaar met veel plezier kaarsen. Haar man werkt als boer in Oost Java Indonesië. Dat is een onzeker bestaan. Door het maken van kaarsen is haar gezin niet meer afhankelijk van wat het land opbrengt. Sukarmi kan haar gezin voorzien van een stabiel inkomen en dit geeft haar een gevoel van erkenning en empowerment. S

 

Sukarmi is een van de vele vrouwen die betrokken is bij het maken van de kaarsen. Door de vaardigheden die zij leren en het eerlijke loon dat zij ontvangen is er stabiliteit gekomen in de gemeenschap.

 

De goede arbeidsomstandigheden en eerlijke beloning voor de medewerkers maken het een echt fair trade bedrijf. In een lichte en luchtige hal wordt de palmolie omgevormd tot prachtige kaarsen. Dat gebeurt in mallen die een voor een met de hand worden gevuld. Na het stollen worden de kaarsen uit de mal verwijderd en stuk voor stuk afgewerkt en ingepakt.

 


heerlijke nieuwe Limited editions tony's chocolonely

Deze Tony's zijn wel heel bijzonder EN ze zijn alleen in de wereldwinkel te koop. Kom snel langs voor deze repen met een kruidig karakter. Voor welke ga jij?
Een melk reep honeycomb tijm. Of de witte reep met kurkuma chai kokos. Er is ook puur chili fudge roze peper. Ben jij crazy about chocolate? Koop ze allemaal en steun Tony's Chocolonely 100% slaafvrije chocolade.


verhaal achter een eerlijk product

Een bijzondere organisatie in Nepal maakt deze kleurrijke tasjes met biologische thee. Hun belangrijkste doel is ex-lepra patiënten te genezen en aan baan te helpen. Maar ook wordt er zorg gegeven aan mensen met een ernstige handicap. Wist je dat mensen met lepra vaak worden verstoten door familie, door gezonde mensen worden gemeden en worden veroordeeld tot een leven als bedelaar? Via een zelf gebouwde revalidatiewerkplaats probeert de organisatie ervoor te zorgen dat deze mensen weer een normaal leven kunnen opbouwen. TiP: deze tasjes zijn ook los te koop, handig om je paspoort in te doen.