nieuws

ook in deze moeilijke tijd willen we je blij maken met onze fairtrade producten

Met veel plezier en enthousiasme begroeten we je graag in onze winkel, met beperktere openstelling op dit moment. Maar als je een bestelling opgeeft via wwhaarlemmermeer(at)gmail.com bezorgen we graag in Hoofddorp en omgeving.


donaties goede doelen 2019

Zaterdag 12 oktober was er een klein feestje in onze mooie kiosk. We zijn blij dat we ook dit jaar cheques kunnen uitreiken op basis van de omzetresultaten van de fairtrade producten. Voorzitter Jan de Bruijn reikte donaties van 1500 euro uit aan bestuursleden van:

  • -Grannies2grannies, een Nederlands-Oegandees samenwerkingsproject, waarbij grootmoeders uit Nederland ondersteuning geven aan grootmoeders in Oeganda bij de huisvesting van hun (verweesde) kleinkinderen.
  • Marina Visschedijk voor een kleinschalig project van bedoeïenen in de Sinaïwoestijn. Via kameelreizen in de woestijn verwerven enkele families hun inkomen. Marina: ´Met dit geld zijn we heel blij, omdat het ingezet kan worden voor extra scholing voor de kinderen, zodat deze achterstandsgroep naar een hoger niveau kan worden getild´.
  • Een derde cheque van 1500 euro reikten wij 2 dagen eerder in Culemborg aan José Verweij van Gone Arty, één van onze leveranciers. Met dit geld kunnen zij een vernieuwde werkplaats voor de Ravinale organisatie in Madagaskar maken.

Wat de projecten gemeen hebben werd mooi verwoord door José: de kleinschaligheid van de projecten is een waarborg voor een goede besteding. Je doet het voor en met mensen die je zelf in de ogen kijkt`.


Heerlijke nieuwe Limited editions tony's chocolonely

Deze Tony's zijn wel heel bijzonder EN ze zijn alleen in de wereldwinkel te koop. Kom snel langs voor deze repen met een kruidig karakter. Voor welke ga jij?
Een melk reep honeycomb tijm. Of de witte reep met kurkuma chai kokos. Er is ook puur chili fudge roze peper. Ben jij crazy about chocolate? Koop ze allemaal en steun Tony's Chocolonely 100% slaafvrije chocolade.


Verhaal achter een eerlijk product

Een bijzondere organisatie in Nepal maakt deze kleurrijke tasjes met biologische thee. Hun belangrijkste doel is ex-lepra patiënten te genezen en aan baan te helpen. Maar ook wordt er zorg gegeven aan mensen met een ernstige handicap. Wist je dat mensen met lepra vaak worden verstoten door familie, door gezonde mensen worden gemeden en worden veroordeeld tot een leven als bedelaar? Via een zelf gebouwde revalidatiewerkplaats probeert de organisatie ervoor te zorgen dat deze mensen weer een normaal leven kunnen opbouwen. TiP: deze tasjes zijn ook los te koop, handig om je paspoort in te doen.