Het verhaal achter de "kikkers"

We starten dit Blog met de achtergrond van één van de makers, Everson Nyamhere uit Harare, Zimbabwe.

 

In een wereld waar mensen voortdurend rijkdom najagen en namen vestigen, namen de Zimbabwaanse eeneiige tweelingen Everson en Everlet Nyamhere uit Murehwa hier afstand van.

 

in plaats daarvan namen zij hun toevlucht tot een eenvoudig leven waarin ze het weinige dat voorhanden was, deelden met de zeer kwetsbare kinderen en zeer armen binnen hun gemeenschap. Hun missie was om verandering te brengen in de levens van deze mensen.

 

Een tragische dood scheidde hen echter als Everlet door de bliksem wordt getroffen.

 

Everson Nyamhere verhuisde na het ongeval naar Harare Zimbabwe. Hier ging hij door met zijn werkzaamheden als kunstenaar van onder meer dierfiguren, gemaakt van recyclet ijzer. Everson heeft een werkplaats waarin hij met 3 medewerkers deze producten maakt.

 

Een bijzondere film van deze tweeling, "Two good hearts", vindt u op hier op YouTube: